Hulp bij beheer Algemeen Domeinnamen Uw website E-mail Spamfilter Databases Downloads Beheerlinks Contact

Start > Hulp bij beheer > Spamfilter

Wat kan ik zelf doen om spam tegen te gaan?

Om de kans op spam op uw e-mailadressen te minimaliseren kunt u het volgende doen:

  • Geef uw e-mailadres alleen aan personen, bedrijven en websites die u vertrouwt.
  • Zet uw e-mailadres nooit in standaardnotatie (naam@uwdomein.nl) op uw website. Maak gebruik van een veilig contactformulier of noteer uw e-mailadres op een alternatieve manier, zoals "naam apestaartje uwdomein punt nl". Deze notatie is door mensen prima te begrijpen, maar lastig te ontdekken door een computer die het internet afzoekt naar e-mailadressen om spam naar toe te sturen.
  • Ook virussen kunnen spam versturen of uw e-mailadres vrijgeven aan personen die spam versturen. Zorg daarom altijd voor een zo recent mogelijke versie van uw anti-virus en/of anti-spyware programma.

Zelfs als u al deze tips in acht neemt, kan niet altijd worden voorkomen dat u spam ontvangt.

Ontvangt u ondanks alle maatregelen toch veel spam op uw account? Leest u dan meer over het strenger instellen van uw spamfilter.

Met de volgende tips kunt u meehelpen met het laten verdwijnen van spam in zijn geheel:

  • Koop nooit een product dat wordt aangeboden door middel van spam.
    Het kopen van producten die via spam worden aangeboden moedigd het gebruik van spam aan. Met het kopen van zo'n product financiert u het versturen van nieuwe spamberichten. In andere woorden: als u een product koopt dat door middel van spam wordt aangeboden, hebben duizenden andere internet-gebruikers daar last van.
  • Klik nooit op een link in een spambericht.
    Met behulp van deze link proberen spammers te ontdekken of u uw e-mailadres gebruikt. Als u laat merken dat uw e-mailadres bestaat, loopt u kans nog meer spam te ontvangen.
  • Besteed zo min mogelijk aandacht aan spam. Als het bericht niet gefilterd is, gooi het dan meteen weg. Hiermee voorkomt u dat u later per ongeluk toch het bericht bekijkt of een link aanklikt.

Gerelateerde artikelen bij Mindconnect:

Hebben wij u hiermee voldoende geïnformeerd?