Hulp bij beheer Algemeen Domeinnamen Uw website E-mail Spamfilter Databases Downloads Beheerlinks Contact

Start > Hulp bij beheer > Spamfilter

Wat is spam?

Spam is e-mail die ongevraagd én in grote hoeveelheden naar internet-gebruikers verstuurd word. Het is belangrijk dat het om de combinatie gaat van een ongevraagd bericht én een bericht dat in grote hoeveelheden is verstuurd.

Dat betekend dat een nieuwsbrief waar u zich zelf voor heeft aangemeld geen spam is, ook niet als u zich aan de nieuwsbrief irriteert. Tevens is een irritant mailtje dat door iemand naar u persoonlijk verstuurd is geen spam.

Wat moet u doen met spam, en wat absoluut niet?

Met de volgende tips kunt u meehelpen met het laten verdwijnen van spam:

  • Koop nooit een product dat wordt aangeboden door middel van spam.
    Het kopen van producten die via spam worden aangeboden moedigd het gebruik van spam aan. Met het kopen van zo'n product financiert u het versturen van nieuwe spamberichten. In andere woorden: als u een product koopt dat door middel van spam wordt aangeboden, hebben duizenden andere internet-gebruikers daar last van.
  • Klik nooit op een link in een spambericht.
    Met behulp van deze link proberen spammers te ontdekken of u uw e-mailadres gebruikt. Als u laat merken dat uw e-mailadres bestaat, loopt u kans nog meer spam te ontvangen.
  • Besteed zo min mogelijk aandacht aan spam. Als het bericht niet gefilterd is, gooi het dan meteen weg. Hiermee voorkomt u dat u later per ongeluk toch het bericht bekijkt of een link aanklikt.
Wist u dat...De naam spam ge´nspireerd is op een uiterst vermakelijke Monty Python sketch waarin een echtpaar tegen de onmogelijkheid aanloopt om in een restaurant iets te bestellen waar geen spam (ingeblikte ham) in zit. Dit, terwijl een groep Vikings steeds luider hun voorkeur voor de spam laat blijken. Ziet u de analogie?
Bekijk de Monty Python spam sketch op youtube.com

Gerelateerde artikelen bij Mindconnect:

Hebben wij u hiermee voldoende geïnformeerd?

Andere interessante artikelen (extern):