Hulp bij beheer Algemeen Domeinnamen Uw website E-mail Spamfilter Databases Downloads Beheerlinks Contact

Start > Hulp bij beheer > E-mail

Instellen van e-mail in Outlook

Om uw e-mail op te halen met Outlook volgt u de volgende stappen:

 1. Open uw Outlook
 2. Boven in de menubalk kiest u voor Extra, en dan voor E-mailaccounts.
  (Engelse versie: Tools en dan E-mail accounts)
  Er wordt een nieuw venster getoond. Outlook zal nu in een aantal stappen om informatie vragen. Na het invullen klikt u telkens op Volgende (Next) om naar de volgende stap te gaan.
 3. In het nieuwe venster kiest u voor Een nieuwe e-mailaccount toevoegen en klikt u op Volgende.
  (Engels: Add a new e-mail account en dan Next)
 4. Kies voor de optie POP3.
 5. In het volgende scherm staan veel opties bij elkaar. Van boven naar beneden, van links naar rechts ziet u het volgende:
  • Naam, hier vult u de naam in die andere mensen zullen zien als zij e-mail van u ontvangen. Dit kan uw eigen naam zijn, of bijvoorbeeld de naam van uw bedrijf.
  • E-mailadres, hier vult u het e-mailadres in dat u wilt gebruiken. Het e-mailadres dat u invult moet aangemaakt zijn. Lees hierover meer in het artikel Hoe maak ik (extra) e-mailaccounts aan?
  • Gebruikersnaam, hier vult u uw volledige e-mailadres in. Doorgaans is dit hetzelfde e-mailadres als u heeft ingegeven bij de vorige stap.
  • Wachtwoord, het wachtwoord. Dit is reeds bij u bekend. Het wachtwoord is aan u gegeven of u heeft het wachtwoord zelf aangemaakt.
  • Inkomende e-mail, hier vult u in: mail.mindconnect.nl. Doorgaans is uwdomeinnaam.nl het gedeelte achter het apestaartje in uw e-mailadres.
  • Uitgaande e-mail, dit verschilt per internetprovider. Neem bij twijfel contact op met de helpdesk van uw internetprovider en vraag naar het adres van de uitgaande server.
 6. Uw nieuwe e-mailaccount is nu geconfigureerd. Druk op Voltooien om de configuratie af te ronden.
 7. Met de knop Verzenden en ontvangen (Send and recieve) kunt u de e-mail van uw nieuwe account ophalen. U kunt testen of alles goed werkt door een e-mail aan uw eigen mailadres te sturen.

Gerelateerde artikelen bij Mindconnect:

Hebben wij u hiermee voldoende geïnformeerd?